3er Curs d’Història de la Ceràmica

 “Gener Ceràmic”

  

Enguany hem endegat el 3er CURS DE GENER CERÀMIC, a través del suport que ens brinda, des d’un bon començament, el Museu Setoain. Un nou curs dedicat, ara,  a la Ceràmica arquitectònica que indiscutiblement constitueix un dels aspectes fonamentals que ha conformat l’arquitectura catalana i que pren un sentit molt destacat per al coneixement d’aquest tipus d’aplicacions.

Sobre dos grans temes es desenvolupa el curs: l’un, centrat en els elements ceràmics aplicats a l’arquitectura  i, l’altre, en els plafons de rajoles figuratives que amb motius diversos (religiosos, hagiogràfics, iconografies populars, decoratius, etc.. ) són una font d’informació de la societat i del seu rerafons cultural al llarg dels segles.

Tant en un tema com en l’altre els continguts que s’explicaran provenen de les recerques realitzades per un dels especialites més significats en aquest camp: Alfons Romero Vidal, president de l’Assocació Catalana de Ceràmica (Barcelona) des de 2004 i amb una llarga trajectòria de publicacions i de participacions en congressos i simposis.

Alfons Romero ha estat la persona que ens ha orientat i ha participat des que AMPEL va voler contribuir a ampliar la base de coneixements en el món de la ceràmica organitzant aquests cursos. No cal dir que les conferències impartides estan plenes de suggerències i no queda deslligada l’amenitat amb el rigor científic sobre la matèria.

Com també és habitual, aquest curs, comptarà amb una acitivitat pràctica que la  realitzarem a l’Escola de Ceràmica d’Esplugues, dirigida per Montserrat Sastre; una altra persona especialista  que, desinteressadament, ens brinda la seva participació perquè els coneixments teòrics puguin comptar amb una “pràctica real” que ens ajuda a consolidar encara més tot el que ens ha estat tramès.

Voldríem, doncs, que tant els socis i sòcies  — com els que encara no ho són — es sumessin a aquest 3er CURS DE GENER CERÂMIC  que acollirà el Museu de Can Tinturé, en l’espai de la Masoveria el dimecres 18 i el 25, i l’1 de febrer a l’Escola de Ceràmica d’Esplugues.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *