Entitat

AMPEL, Amics dels Museus i del Patrimoni d’Esplugues de Llobregat, és una associació creada a la nostra ciutat entorn del Museu de Can Tinturé i de l’antiga fàbrica Pujol i Bausis, “La Rajoleta”.

AMPEL, interessada pel món de l’art, dels museus i del patrimoni, en el sentit més ampli, vol contribuir a difondre aquest coneixement.

Principalment partim d’un llegat, el de “Pujol i Bausis”, que forma part de la nostra memòria patrimonial i de diversos fons, com el de la rajola de mostra de la Col·lecció Salvador Miquel i del fons documental del mosaïcista i creador artístic, Lluís Bru, que han vingut a enriquir la nostra ciutat. Volem que la cultura assoleixi realment un caràcter democràtic i ampli i que esdevingui i generi una dinàmica social des de la nostra vila: Esplugues de Llobregat.

Ser amic, fer-se soci d’AMPEL, significa contribuir a l’estudi i la difusió d’uns béns artístics i patrimonials dels que no podem, avui, prescindir. Cal que a través de conferències, de visites, de cursos sobre la història de la ceràmica, d’activitats generades amb i des del Museu de Can Tinturé i des del Centre de “Pujol i Bausis” ampliem i recorreguem el nostre territori tant des d’un punt de vista geogràfic com cultural i patrimonial. Cada curs establim una programació i sempre realitzem un viatge cultural coneguent la Provença, el sud de França, la Rioja, entre d’altres.

AMPEL va ser apadrinada pels Amics dels Museus de Catalunya i formem part de la Federació d’Amics dels Museus de Catalunya.

Anima’t i fes-te soci o sòcia d’AMPEL!