Carta informativa de activitats al setembre i octubre

Benvolguts amics i socis de l’AMPEL,

El passat 4 de juny vàrem tancar el curs amb una magnifica conferència sobre l’arquitecte Domènech i Montaneri un brindis. Però no penseu que  la Junta de l’AMPEL  ja ha començat a fer vacances, ben al contrari estem preparant una programació per a la propera temporada que pensem ha d’estar plena de propostes atraients i innovadores. De moment,ja us avancem que el dissabte 5 d’octubre farem una sortida cap a la comarca lleidatana de la Segarra, territori en el que durant els segles XI i XII es van aixecar un seguit de castells i places fortificades, atès que en aquella època era terra de frontera i per aquesta raó lloc de freqüents enfrontaments entre els regnes cristians i l’ Al-Àndalus àrab. Els castells es convertiren, després,en residencies dels nobles feudals iencara alguns sonhabitats pels seus propietaris.

Us convidem a què ens acompanyeu a descobrir un patrimoni arquitectònic excepcional visitant dos exemples, el castell de les Pallargues i el de Florejacs, així com també, la vila de Montfalcó Murallat que conserva, en molt bon estat, lesmuralles, els carrers i les cases de l’època medieval.

Per altra banda, us informem que el dia 25 de setembre a les 17,30 h, el museu Can Tinturé oferirà a l’AMPEL una visita guiada de l’exposició temporal “Estiueig de proximitat, 1850-1950”. La durada de la visita es aproximadament d’una hora.

Us desitgem un molt bon estiui esperem retrobar-vos ala tornada.

Cordialment,

La Junta AMPEL