Conferència Domènech i Montaner i el seu equip d’artesans i industrials

Realitzada a la Masoveria de Can Tinturé, a les 18:30 h, del dimarts 4 de juny 2024

Ahir varem tenir el goig de compartir la conferencia  a càrrec de la catedràtica de la història de l’art i consòcia la Dra. Mireia Freixa, la qual va ver una introducció molt emotiva fent menció a la malauradament desapareguda Mercè Vidal.

Una de les millors competències de Lluís Domènech i Montaner  va ser aprofitar al màxim les noves possibilitats tècniques de l’arquitectura i emprar-les sempre amb  un ús molt intel·ligent de les arts aplicades.

Va començar al taller d’art gràfiques  del seu pare Pere Domènech Saló i tot just, iniciada la seva carrera com a arquitecte, comença a treballar amb un equip molt qualificat d’artesans i industrials. A destacar dues condicions que el van fer molt especial. En primer lloc, el gran coneixement de la història i de la història de l’art, que li permetia disposar d’un el evadíssim nombre de models, molt més ampli del que era comú a l’època. I d’altra banda, la seva formació a l’Escola de Llotja que li va proporcionar un extraordinari domini del dibuix. Això va portar la seva producció a uns nivells d’extraordinària qualitat, tant en la tècnica com en el disseny.

En diferents moments es va referir als proveïdors que van fer possible les obres de la magnitud que tots coneixem. Cal remarcar que hi va haver una entrada de públic extraordinària i que des de la Junta agraïm als socis i simpatitzants la seva fidelitat i confiança en la nostra tasca de divulgació, al acabar es va fer un petit refrigeri als jardins de Can Tinturé.