VISITA 08/02/19 AL MONESTIR DE PEDRALBES I A L’EXPOSICIÓ CHARLOTTE SALOMON

El passat divendres 08 de febrer vam fer, al mateix recinte del Monestir de Pedralbes, primer la visita guiada al Monestir i la seva història. La guia ens va explicar la seva fundació, obra de la reina Elisenda de Moncada al enviudar del rei Jaume el Just. Primer es construí l’església, 1326-1327, que havia de servir per ser-hi enterrada, i després el  monestir com a convent de monges de clausura de l’ordre de les clarisses, formada en la seva major part per filles de nobles.

Ens van explicar les pintures recent restaurades de la cel·la de Sant Miquel obra de Ferre Bassa, que decoren totalment la cel·la de pregària de l’abadessa. A continuació vam visitar les diferents dependències de la vida quotidiana de les monges. La peça que ha sofert més modificacions és la cuina que ha anat incorporant els diferents elements seguint l’evolució tecnològica. El que es conserva original són les piques.

La segona visita va ser a l’exposició sota el títol de Vida? o Teatre? obra de Charlotte Salomon (Berlin 1917 – Auschwitz 1943). La artista explora la relació entre text i imatge utilitzant la pintura, la paraula, el teatre i la música per explicar la seva pròpia vida.

Tots els que vam anar a la visita vam sortir molt satisfets del que vàrem veure i de com ens ho van explicar.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *