INAUGURACIÓ AL MUSEU DE CAN TINTURÉ DE L’EXPOSICIÓ TEMPORAL “LA CERÀMICA EN TEMPS DE LA CATEDRAL DEL MAR”

Aquest passat dimecres dia 8 de maig va tenir lloc al Museu de Can Tinturé d’Esplugues i a la mateixa sala on es troba l’exposició, la inauguració de la mostra que porta per títol: “La Ceràmica en temps de la Catedral del Mar”.

Va obrir l’acte la regidora de Cultura senyora Maribel Aguilera que,  després d’agrair la continuada col·laboració amb l’Associació Catalana de Ceràmica,  va passar la paraula al comissari de l’exposició senyor Alfons Romero, president d’aquesta associació. El senyor Romero va justificar el perquè del títol de l’exposició temporal tot llegint un paràgraf de la coneguda novel·la “La Catedral del Mar”. Aquesta breu lectura va servir per introduir-nos en algunes de les peces dels  terrissaires de la Barcelona del segle XIV, contemporànies i coincidents amb les presentades en aquesta exposició. Les peces exposades  provenen  del Museu del Disseny de Barcelona, del Museu d’Oristà i d’alguns col·leccionistes particulars.

A continuació, el senyor Romero va iniciar un recorregut explicatiu de les peces distribuïdes a través de dos àmbits principals: la ceràmica de volta i la ceràmica catalana del segle XIV.

Tancà l’acte el mateix senyor Romero que va agrair la feina feta per les persones que treballen als Museus d’Esplugues i en particular a la senyora Carme Comas que ha coordinat aquesta exposició, aquestes  paraules de reconeixement van ser aplaudides per les nombroses persones que assistiren a la inauguració.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *