20 ANYS DE L’ENTITAT “CERCLE ARTÍSTIC D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT”

AMPEL, AMB MOTIU DELS 20 ANYS DE L’ENTITAT “CERCLE ARTÍSTIC D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT” LI VA FER UN ACTE DE RECONEIXEMENT

 El passat dimarts 28 de maig  a la Masoveria de Can Tinturé, va tenir lloc la xerrada sobre l’art de la pintura i la pintura aplicada a la ceràmica, a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Ceràmica i Pintura d’Esplugues Ariadna Benavides i Xavier Ribó, aquest, president del Cercle Artístic d’Esplugues. La senyora Ariadna ens va fer una panoràmica a través del temps de l’aplicació de la pintura a la ceràmica que, des dels temps remots, s’utilitzava com a us domèstic funcional. Pintures obtingudes d’òxids metàl·lics naturals i el desenvolupament de diversos tipus de forns i de diferents atmosferes de cuites, van fer evolucionar l’art aplicat a la ceràmica.

Per la seva part, el senyor Ribó ens va parlar de la pintura des del punt de vista de la composició i del que ens vol dir, en cada cas, l’autor del quadre.  De tots el exemples que ens va explicar, el més impactant va ser el del quadre de la Gioconda de Leonardo da Vinci que, vist per parts, pots arribar a conclusions diferents de percepció del clàssic somriure de la senyora representada.

Va tancar l’acte la senyora Maribel Aguilera, regidora de Cultura de l’ajuntament d’Esplugues.

A continuació de l’acte organitzat per Ampel, va tenir lloc la trobada anual de ceramistes pel reconeixement de peces de ceràmica de diferents col·leccionistes. Hi eren presents entesos en la matèria com el president de l’Associació Catalana de Ceràmica senyor Alfons Romero, i altres membres com el senyor Xavier Fàbregas. Pels que no hi entenem gaire, és un goig veure com es posa origen, data, i escola de les diverses peces presentades. Tot un espectacle !!

Com ja és tradicional, el diumenge següent del reconeixement de peces de ceràmica i als jardins de Can Tinturé es va organitzar la Fira de ceràmica antiga i modernista amb venda i intercanvi de peces; demostració de torn a càrrec de l’Escola Municipal de Ceràmica; demostració de pintada de rajoles amb trepa a càrrec del Taller Sot; visites guiades gratuïtes als Museus d’Esplugues i l’habitual sorteig de peces.

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *