3ª CONFERÈNCIA DEL GENER CERÀMIC 2022

L’acte es va celebrar, com es costum, a la sala d’actes de La Masoveria de Can Tinturé amb una bona assistència de públic.

Donada la benvinguda als assistents per part del president d’Ampel, senyor Josep Benedico, va donar pas a la senyora Mercè Vidal que va ser l’encarregada de presentar a la conferenciant senyora “Madola”. 

Sota el títol genèric “RELACIÓ ENTRE ORIENT I OCCIDENT”, na “Madola” ceramista, escultora i pintora, va desenvolupar  la seva conferencia “KOREA, UNA EXPERIÈNCIA MULTICULTURAL”. Ens va explicar el Simposi Internacional d’escultures a l’aire lliure celebrat a Korea del sud, on la Fundació Icheon Park va convidar a 9 artistes internacionals per fer una experiència multicultural entre Orient i Occident col·locant una obra de cada un d’ells a l’aire lliure de l’Icheon Park.

Vam poder veure per les fotografies que ens va mostrar la “Madola”, que les obres eren de grans dimensions totes elles. La seva construcció es feia amb parts relativament petites, sobre tot per poder-les coure i també per poder-les traslladar i muntar en el seu emplaçament definitiu. Aquesta construcció la feien tots els artistes plegats en una nau de grans dimensions. Una vegada cuites les peces i portades al Park, venia la feina del muntatge, que no era gens senzilla, sobre tot per alguns artistes que havien confeccionat la seva obre de grans dimensions en centenars de peces que calia engalzar i acabar.

La “Madola” va presentar l’obra que es veu al cartell anunciador de la 3ª conferència del Gener Ceràmic. Com a ajudant va tenir el seu marit que, a més a més, també va ajudar a altres artistes a muntar la seva obra.

Durant la conferència i sobre fotografies de totes les obres presentades, se’ns va anar explicant el despeçament de cada una d’elles així com el tipus de material amb que estaven construïdes. El tipus d’argiles i altres matèries primeres eren de Korea per la qual cosa no eren gaire conegudes pels artistes i això era una dificultat més afegida.

Com anècdota del que diem, un dels artistes nord americans, de gran renom al seu país,  va patir les conseqüències veient com les seves peces s’esquerdaven a la cuita degut a tres circumstàncies principals: esser molt nervades, grans dimensions de les mateixes, forn on van haver de coures degut al seu tamany. Aquest forn no tenia el control necessari de temps-temperatura per evitar que les diferències de secció que comporten els nervis en una peça acabessin trencant-la.

Per últim la “Madola” ens va explicar el ben atesos que van estar en tot moment tant en els allotjaments com en la gran nau de fabricació de les peces, on van tenir molts joves estudiants de l’art de la ceràmica que els ajudaven.

Desprès d’un parell de preguntes per part dels assistents, va tancar l’acte el president d’AMPEL senyor Josep Benedico agraint doblement a la conferenciant senyora “Madola” tant per la seva conferència com per la organització d’aquest 12è Gener Ceràmic junt amb la senyora Mercè Vidal, membre de la Junta d’AMPEL.

PROPERES ACTIVITATS: MES DE MARÇ

DIMECRES 9 DE MARÇ DE 2022 A LA MASOVERIA DE CAN TINTURÉ I A LES 19 HORES: Xerrada a càrrec d’en Ricardo de Campos, membre de la Junta d’Ampel i reconegut marxaire, sobre “DIVERSES RUTES A PEU PER LA SERRA DE COLLSEROLA”, que acompanyarà de diapositives fetes per ell mateix.

DISSABTE 26 DE MARÇ DE 2022: SORTIDA A LES TERRES DE L’EBRE. Passada la xerrada del dia 9 rebreu tota la informació sobre la sortida.