VISITES GUIADES A LA BASÍLICA DE SANTA MARIA DEL MAR

Com a complement a l’exposició temporal “La Ceràmica en temps de la Catedral del Mar”, que fins el   de setembre es pot visitar al Museu de Can Tinturé, Ampel junt amb els Museus d’Esplugues havien programat una visita guiada a la Basílica de Santa Maria del Mar. Degut al gran nombre de persones que varen apuntar-s’hi, socis i no socis, s’han hagut de fer dues visites.: la primera el dia 18 de juny, tal i com estava anunciada, i una segona el 02 de juliol.

La visita consisteix, bàsicament, en quatre explicacions en quatre llocs diferents: els bancs de l’església, la terrassa darrera l’abscís, la cripta i els terrats.

En els bancs s’explica el per què de la gran dimensió de l’església, edificada al segle XIV damunt de la petita parròquia que donava servei al barri de pescadors. El emplaçament exacte d’aquesta església primitiva encara no s’ha trobat.

Des de la terrassa es veu la magnitud de la nau central amb el rosetó al fons i l’altura de les dues naus laterals, característica del anomenat gòtic català. També es poden contemplar els vitralls de més a prop, així com un petit vitrall original.

La cripta és d’excavació recent feta amb la idea de trobar les restes de l’església antiga. No es van trobar i l’espai es destinarà a exposicions.

Pujant als terrats és veu la dimensió del rosetó de ben a prop. Als terrats es comprova la alçada de les naus laterals, 5 metres menys que la nau central, així com la recollida d’aigües i els petits tubs de ventilació. La vista sobre la ciutat és realment espectacular.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *