Visita al HASH MARIHUANA & HEMP MUSEU, el passat 20 d’octubre.

El Museu dedicat a la història, cultiu, tractament i molt diferents aplicacions del  Cannabis Sativa està situat en el esplèndid Palau Mornau al carrer Ample.

El palau va ser construït entre els segles XVI i XVII per la família Sancliment, més tard, al segle XVIII, el va comprar Josep Mornau, que li va donar el nom que porta actualment. A començaments del segle XX, el va comprar Joan Nadal que va encarregar una ampliació i rehabilitació integral a l’arquitecte modernista Manuel Joaquim Raspall.

Amb el temps l’edifici va quedar abandonant i va esdevenir una de les construccions modernistes menys poc conegudes de Barcelona. Una restauració recent permet descobrir la gran escala d’accés amb el magnífic vidrat que cobreix la claraboia superior, així com la rica decoració dels sostres, finestres i portes o la xemeneia modernista.

Des de 2012 és la seu del Museu “de la Marihuana”. L’exposició a més dels acurats comentaris de la guia permeten descobrir com i a on es cultiva i es produeix el Cànnabis, així com la versatilitat  d’aplicacions que les diverses parts de la planta tenen i que van des de la fabricació d’aparells pels vaixells, roba, calçat, paper o material de construcció a el seu us com a droga, potser el més conegut i també el més perseguit, però també el seu valuós paper en el camp de la medicina i fins i tot de la dietètica.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *