SORTIDA A BLANES I A LLORET DE MAR 13 de maig de 2017

El Jardí Marimurtra de Blanes el creà l’industrial alemany Carl Faust, de vocació naturalista, fent que tot un conjunt de plantes d’espècies en perill d’extinció convertissin el jardí en seu de l’Estació Internacional de Biologia Mediterrànea. Carl Faust encarregà , el 1919, a l’arquitecte Josep Goday la construcció de la casa i l’accés al jardí. Poc abans de morir, en Goday va construir el templet de Linné, templet de planta circular amb cúpula, que per les seves vistes als penyes-segats s’ha convertit en el lloc més emblemàtic del jardí.
Un dels jardins més emblemàtics del Noucentisme és el de Santa Clotilde de Lloret de Mar i, a la vegada, un exemple de jardí de paisatge. Situat en els terrenys del doctor Raül Roviralta entre la platja de Sa Boadella i la de Fenals, els treballs del jardí van ser encarregats a Nicolau M. Rubió i Tudurí, deixeble del paisatgista francès J.C.N. Forestier. En el jardí trobem una certa influència Humanista per la presència d’estàtues, bustos en marbre blanc d’estil neoclàssic tenint per sostre l’espai obert del cel.
El 1995 la Generalitat de Catalunya va declarar els jardins com a bé cultural d’interès nacional en la categoria de jardí històric i, al cap de dos anys foren cedits a l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *