Conferència: Jardins i Cases Senyorials-Àrea Metropolitana” 24.05.17

La conferència d’ahir donada per l’historiador de l’art senyor Ignacio Somovilla, completava un cicle de visites que AMPEL va batejar “El Jardí com a Obra d’art” que començà l’any passat a Montjuïc i que es completà el dia 13 d’aquest mateix mes de maig a Blanes, veient el Jardí de Marimurtra, i a Lloret visitant els Jardins de Santa Clotilde.
Sota el títol “Jardins i Cases Senyorials-Àrea Metropolitana”, el senyor Ignacio ens va fer un repàs des de l’origen dels espais naturals de caràcter pintoresc, on els pintors els hi agradava posar els seus cavallets, fins els espais concebuts per arquitectes amb el sistema geomètric dels jardins clàssics.
Fet aquest repàs històric, la xerrada es va centrar en els jardins que havien existit a les rodalies de la ciutat de Barcelona, i que, sovint, ho eren de grans masies posteriorment transformades o directament de grans cases senyorials. Una sèrie de fotografies comparatives, on es podien veure el passat i l’actualitat d’aquests espais, van deixar palès que la gran majoria han sofert grans transformacions i algunes han desaparegut donant pas a edificacions o a espais esportius degut a que la propietat ha passat a ser pública. Només es conserven els pocs espais que mantenen la propietat privada.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *