Resum de la visita al museu del disseny. 16/11/16

Organitzada pel Museus d’Esplugues de Llobregat, MEL, un grup de gent, entre ells uns quants membres d’AMPEL, vam fer una visita guiada a l’exposició “D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura”. Aquesta exposició va ser inaugurada amb motiu del Congres de Ceramistes celebrat a Barcelona  i en el que també hi va participar el MEL.
D’obra és la primera gran exposició dedicada als usos, funcions, simbolisme i estètica de la ceràmica dedicada a l’arquitectura. S’hi troben peces des de l’antiguitat fins a projectes innovadors actuals, així com les interpretacions que n’han fet artistes com Picasso, Miró, Chillida o Barceló.
A través de l’exposició, es volen posar en valor els usos i la pervivència del fang com a material constructiu essencial al llarg de mil·lennis, des de les primeres grans construccions a Mesopotàmia i a l’Egipte faraònic fins avui. Els maons existeixen des de fa onze mil anys. La seva invenció va canviar l’art de la construcció i l’imaginari espacial.
Sota el títol de “La casa protegida” destaquen dos plafons ceràmics vidriats: “Relleu de lleó de Babilònia” cap el 575 aC i “Relleu d’arquer persa” del 522-486 aC, ambdós de terracota vidriada policromada.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *