Cicle de Conferencies 13è GENER CERÀMIC 2023, primera conferencia

Aquest gener ceràmic AMPEL l’ha dedicat en homenatge a Antoni M. GALLISSÀ en el 120è aniversari del seu traspàs. 

En el decurs d’aquestes conferències es podrà apreciar la seva obra i les seves creacions ceràmiques molt lligades a la fàbrica d’en Pujol i Bausis i a l’entorn d’Esplugues de Llobregat en l’aplicació i la renovació de les arts decoratives en llurs obres que dirigí com Arquitecte i innovador. Com a cloenda ens endinsarem en la influència que va representar al Noucentisme i a les perspectives ornamentals a les noves generacions.

Primera conferencia corresponent al 11 de Gener 2023

Títol:   Antoni Mª. Gallissà i Soqué (1861-1903) un  arquitecte selecte i refinat de la renovació de les arts decoratives.

Ponent: Dra. Mercè Vidal Jansà

En aquesta conferència es va poder apreciar la seva obra i les seves creacions ceràmiques molt lligades la fàbrica d’en Pujol i Bausis i a l’entorn d’Esplugues de Llobregat.

La presentació de l’acte fou a carrec d’en Lluís Latorre membre col.laborador d’Ampel.
La Dra. Mercè Vidal al inici de la seva intervenció.

La nova orientació que hem volgut donar al 13è GENER CERÀMIC s’inscriu en la idea de recuperar figures vinculades amb Pujol i Bausis i també amb Esplugues.

D’aquí que l’arquitecte A. M. Gallissà ens va semblar idoni per iniciar aquest nou cicle que, tant pot orientar a Ampel com al Museu i incitar a alguns estudiosos o persones interessades a indagar en els Fons arxivístics que es conserven.

La conferència es desenvolupà començant per un apartat dedicat a la biografia per després anar destriant les seves creacions, analitzant projectes arquitectònics com treballs en ceràmica i, en concret veure intervencions fetes al Baix Llobregat.

La biografia ens va permetre relacionar Gallissà amb el context cultural i polític sota l’àgida del catalanisme que començava a despuntar.

Ens congratulem de l’acollida de públic i ressò en l’inici del Gener ceràmic d’enguany.