ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS DE L’AMPEL, 18 de febrer de 2020

ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS DE L’AMPEL (ASSOCIACIÓ D’AMICS DELS MUSEUS I EL PATRIMONI D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT)

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a la Masoveria de Can Tinturé, carrer de l’Església, 36.

D’acord amb les darreres reunions de la Junta, es tractaren els temes  de l’ordre del dia:

 1. Ratificació de l’acta de l’Assemblea anterior
 2. Memòria de les activitats de l’any 2019
 3. Informació i aprovació, si s’escau, dels comptes del 2019
 4. Pressupost per a l’any 2020
 5. Programació d’activitats pel 2020
 6. Aprovació, si s’escau, del procediment de règim intern per aplicar a les sortides culturals que es fan durant tot l’any
 7. Renovació dels càrrecs de la Junta
 8. Precs i preguntes

Acords:

 1. S’aprova por unanimitat l’acta de l’assemblea de l’any 2019.
 1. El president explica les activitats fetes durant l’any. Fa especial esment a la col·laboració d’AMPEL amb el museu i les seves propostes, en aquest sentit s’ha col·laborat en el cicle de conferencies “Esplugues 1936-1939. Fent memòria” i s’ha patrocinat la visita a Santa Maria del Mar com a complement de l’exposició “La Catedral del Mar”. L’AMPEL també ha col·laborat  en la difusió d’activitats d’altres entitats culturals de la ciutat que porten a terme tasques  relacionades amb la ceràmica, l’art o el patrimoni, com ara l’Escola Municipal de Ceràmica i Pintura i el Centre Artístic d’Esplugues. A aquest últim i amb motiu dels seus 20 anys de la seva fundació, va organitzar una xerrada per la primavera i a la tardor va fer difusió d’una conferència para commemorar el  centenari de la creació de l’Escola de la Bauhaus. El president va fer, també, una valoració de l’acollida que tenen les activitats d’AMPEL entre els socis i simpatitzants, recordant, com exemple, la conferència  “Gaudí Jove” i les dues visites a la Casa Vicens, Santa Maria del Mar, i, sobre tot, la sortida cultural de la Segona Pasqua que va permetre recórrer la comarca de les “Cinco Villas”. També han estat positivament valorades la resta de visites realitzades all llarg de l’any, ja siguin sortides matinals a espais propers, com el Monestir de Pedralbes o sortides d’un dia com les que es van fer a Olot, Ripoll, Reus o Riba-roja, aquesta per visitar trinxeres de la guerra civil i els forns de ginebra per la relació que tenen amb el forn d’ampolla de la Pujol i Bausis. Atès que la programació segueix l’any natural no l’any lectiu com anteriorment, el tema del Gener Ceràmic vinculat als Forns de la fàbrica de la Rajoleta, “El llegat de Pujol i Bausis” ja es va tractar en el decurs de la assemblea anterior.
 1. El   tresorer  va   presentar   el  balanç   que   no  és   diferent  dels   anys   anteriors, i que queda aprovat unànimement, així com el pressupost pel proper any que es presenta a continuació. També fa esment de les dificultats que comporten les gestions telemàtiques amb l’Ajuntament ja que els programes i aplicacions necessiten encara d’alguns ajustament. Per tot això, és preferible comptar amb un gestor que estigui familiaritzat amb aquest tipus de gestió. També informa que l’esperit d’AMPEL és subvencionar les entrades i els guies als llocs que es visiten. Afegeix una reflexió sobre el temps i esforç que algunes persones d’AMPEL dediquen a planificar i preparar les activitats que te un valor que no es pot mostrar en números.
 1. Queda explicat al punt 3. 
 1. Com s’ha vingut fent sempre atès que és una de les finalitats dels Amics dels Museus i del Patrimoni d’Esplugues, s’ha s’han recolzat i s’ha fet difusió de les exposicions, conferències i visites que els Museus de la ciutat programen.
 • Del 11è Gener Ceràmic, resta encara la darrera conferència que esta programada pel 26 de febrer, titulada “L’arquitectura amb fang a Mèxic“ a carrer de la Dra. Natàlia Moragas, historiadora i arqueòloga.
 • Al  mes de març es farà una sortida a Banyoles per  gaudir del patrimoni històric i natural de la ciutat.
 • Per l’abril es proposa una sortida matinal per visitar el Park Güell de la mà de la Dra. Mireia Freixa, Historiadora de l’Art i sòcia de l’AMPEL, qui presentarà el seu llibre sobre aquest indret tant vinculat a Esplugues ja que una gran part de la seva magnifica decoració ceràmica va sortir de la fàbrica Pujol i Bausis.
 • El mes de maig es farà una visita limitada a 15 persones, al museu de ceràmica del Dr. Jordi Setoain situat a Esplugues.
 • Seguin la tradició de cada any, s’ha programat el que anomenem Viatge Cultural que enguany permetrà continuar descobrint i gaudint del patrimoni de l’Aragó, ja que visità la província de Terol. Aquest viatge es fa coincidir sempre amb la segona Pasqua, es a dir els dies 29, 30, 31 de maig i l’1 de juny d’aquest any.
 • Pel mes de setembre es realitzarà una sortida a la Segarra, terra de castells de frontera, per visitar les Esteles Discoïdals de Sanaüja, el conjunt de Montfalcó murallat i la bodega Cooperativa modernista de Sant Guim de Freixenet.
 • El mes d’octubre hi ha prevista una conferència sobre “La casa Noucentista”, que es completarà amb una sortida matinal per conèixer habitatges d’aquest estil.
 • El mes de novembre hi haurà una sortida a les comarques de Tarragona, concretament a la ciutat de Tortosa i al Mas de Barberans on es visitarà el Museu de la Pauma.
 • Finalment, al desembre tindrà lloc el concurs de fotografies fetes durant les sortides de l’any 2020, i amb un brindis els socis de l’AMPEL es desitjaran unes molt bones festes.
 1. El president presenta el procediment de règim intern per aplicar a les sortides culturals d’AMPEL que els socis van rebre amb la convocatòria de l’assemblea.

L’escrit recull el tipus de sortides i les diferents responsabilitats en cas d’accident. És remarca que és molt important que tothom porti la targeta de la Seguretat Social.  El document queda aprovat per unanimitat.

 1. Es mantenen els mateixos membres de la junta i s’incorpora a la mateixa, la Sra. Maria Lluïsa Borrull com a vocal.

Sense més qüestions es conclou l’assemblea les 20 hores.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *