1ª CONFERÈNCIA DEL GENER CERÀMIC 2022

L’acte es va celebrar com es costum, a la sala d’actes de La Masoveria de Can Tinturé amb una assistència de públic excepcional.

Donada la benvinguda als assistents per part del president d’Ampel, senyor Josep Benedico, va intervenir la senyora Mercè Vidal com a dissenyadora del Gener Ceràmic d’enguany junt amb l’escultora senyora “Madola”. Acabada la seva intervenció, va donar pas a la senyora “Madola” que va ser l’encarregada de presentar al conferenciant senyor Jordi Serra. 

Sota el títol genèric “RELACIÓ ENTRE ORIENT I OCCIDENT”, en Jordi Serra, enginyer tècnic químic, ceramista, pintor i dibuixant, va desenvolupar  la seva conferencia “LA MEVA OBRA, EL JAPÓ I LA NATURA”. Ens va explicar que va estar 35 anys per diferents localitats del Japó la major part en pobles on les vivendes estan en total contacte amb la natura. Aquesta circumstància fa que la diferent ceràmica que es crea tingui un component que la recorda, plantes arbres, flors, etc. Els materials que empren són d’argiles molt diverses la qual cosa fa que també les temperatures de cocció siguin canviants en funció de la composició de les mateixes. El cas més extrem que va poder viure va ser el d’una peça amb argila pràcticament pols i pols d’or. El primer assecatge duran 4 o 5 setmanes el fan amb la peça dins d’una capsa. D’aquesta manera la humitat va sortint molt lentament i la peça ni s’esquerda ni produeix porositats a la cuita en el forn, on la pujada de temperatura ha de ser molt lenta, també.

La tradició ceramista està tan familiarment arrelada que va poder conviure amb la desena o onzena generació de ceramistes dintre d’una mateixa família. Aquestes vivències i els colors del Japó han estat incorporats a la seva obra, com no podia ser d’una altre manera. Una vegada finalitzada la conferència, es va iniciar un viu torn de paraules sobre temes que havien sortit o temes nous, als quals en Jordi Serra va contestar deixant satisfeta  la persona que feia la pregunta.

Va tancar l’acta la Regidora de Cultura d’Esplugues senyora Maribel Aguilera, que ens va honorar amb la seva presència durant tota la conferència.

RECORDATORI: SEGONA CONFERÈNCIA

DIA: EL PROPER DIA 9 DE FEBRER.

LLOC: SALA D’ACTES DE LA MASOVERIA DE CAN TINTURÉ

HORA: 19.00H

TITOL: LA CERÀMICA XINESA, L’IMPERI DE L’OR BLANC.

A CÀRREG DE:  MERCÈ TIANA.