Sortida ruta Puig i Cadafalch per Mataró i Argentona

La ruta Puig i Cadafalch per Mataró i Argentona la vam començar a la sala de plens de l’ajuntament de Mataró. El motiu és que Puig i Cadafalch va ser arquitecte municipal de Mataró, 1902-1905, i en aquests anys d’arquitecte municipal va fer diverses coses a la ciutat i una d’elles va ser la remodelació de la sala d’actes. Les altres actuacions com arquitecte municipal que vam veure van ser: el mercat del Rengle, la botiga de La Confiança, la casa Parera i la casa de la Beneficència. Especial interès va tenir conèixer la casa on va néixer l’any 1867.
A Argentona, vam poder visitar el magnífic jardí de la Casa Garí i veure des de l’entrada a la casa, remodelada per en Puig i Cadafalch, el rebedor i el principi de la escalinata que va a les plantes superiors. A l’església parroquial d’Argentona si troba la Capella del Sacrament remodelada també per l’arquitecte. Can Galopa, les Torres d’aigua i el Jardí de la Casa Puig i Cadafalch, aquest en obres, van ser explicats des de fora per la guia que ens va acompanyar durant tota la visita.

Després de dinar, vam tornar a Mataró per visitar la casa Coll i Regàs obra aquesta construïda ja com a arquitecte privat.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *