Sortida divendres 10 de novembre de 2017

 

L’origen de l’hospital ens hem de remuntar al 1401, quan es posa la primera pedra en presència del rei Martí l’Humà, per agrupar els sis hospitals que tenia la ciutat de Barcelona. La construcció finalitza el 1450 i, el mestre d’obres Guillem Abiell fou qui construí el claustre.

L’edifici de l’hospital, estava entre horts i fora muralla al segle XV; al trobar-se enmig d’un espai urbà i, amb el temps ple d’indústries insalubres, les noves tendències higienistes recomenaven que els hospitals havien d’estar fora dels nuclis urbans i, això provocà el seu trasllat.

Tanmateix, el 1629 s’havia començat a construir adossada a la paret nord de l’hospital, la Casa de Convalescència ( actual seu de l’IEC). La decoració ceràmica de la Casa de Convalescència constitueix un dels conjunts més notables de tota la ceràmica catalana, realitzada pel ceramista Llorenç Passoles.

Llorenç Passoles ( mort el 1638) fou un ceramista i escudeller català actiu al segle XVII i, probablement, el més important del barroc. Pertany a una família d’escudellers i, el seu fill Pau, també va seguir l’ofici familiar.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *