Sortida a les terres de l’Ebre 17 de març.

La sortida va consistir, principalment, en la visita al Museu de Ceràmica Popular ubicat a l’Ametlla de Mar, una passejada pel marge del riu Ebre, un dinar típic del Delta i una passejada amb vaixell fins a la desembocadura del riu.

El Museu de Ceràmica Popular és un centre monogràfic sobre la terrissa ubicat a l’Ametlla de Mar que preserva, estudia i difon, la terrissa tradicional que s’ha fabricat i fet servir en els darrers 200 anys en la península Ibèrica. El Museu disposa d’un fons permanent de 6.500 objectes de terrissa de més 300 centres terrissers representatius de 41 províncies d’arreu d’Espanya. L’exposició permanent està estructurada en diferents plantes i en quatre circuits amb un total de 4.500 peces exposades. A la planta principal es poden veure els circuits dedicats als “Usos de la ceràmica” (relacionats amb l’aigua, el vi, l’oli i el menjar…), els “Centres terrissers” (mostren l’origen de les peces i marca l’estil dels diferents territoris terrissers) i “El càntir i les seves formes” (que mostra 32 tipologies o famílies d’aquest atuell). A la planta inferior es troba el circuit dedicat al “Procés i les tècniques de la ceràmica”, amb imatges i materials que mostren les eines i les accions que intervenen en el procés d’elaboració de la ceràmica.
Tot i que va plovisquejar, la passejada amb vaixell ens va permetre veure la desembocadura del riu Ebre i alguna de les espècies d’aus més habituals: flamencs, corberans, ànecs, etc.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *