Programació activitats. Periode Octubre 2015 / Maig 2016

Octubre

Dissabte 24 – Sortida a Montserrat

Sortida a les 9h matí, visita a Santa Cecília per admirar les intervencions de l’artista Sean Scully;  dinar i visita al Museu, acompanyats del seu director.

Màxim 30 places.

Dimarts 27 – Recomanem la conferència de l’artista que ha fet la intervenció a Santa Cecília.

Novembre

Dimecres 11 – Conferència “Art Popular. Una manifestació artística de gran amplitud” a càrrec del Dr. Jordi Setoain i del Sr. Ricardo de Campos. 18,30 h. Durant el descans, s’oferirà als assistents un “berenar popular”.

Dimecres 25 – 18 h Visita personalitzada a La Rajoleta, exclusiva per als socis d’AMPEL.

Dissabte 28 – Visita a Can Ramoneda  – Patrimoni històric d’Esplugues– acompanyats de l’arquitecte Salvador Juan

Desembre

Dimecres 16 – 19 h Assemblea Anual de Socis. A La Masoveria del Museu de Can Tinturé i passi del documental sobre la fàbrica de “Cal Trepat” de Tàrrega, abans de convertir-se en espai museístic

Gener

Dimecres 13 i 27 – Gener Ceràmic – 7è curs de ceràmica – Ceràmica de Reflex metàl·lic

Dimecres 13 – 19 h conferència “La ceràmica de reflex metàl·lic a través de la nissaga Serra”  – a càrrec del ceramista  Sr. Jordi Serra i Moragas.

Dimecres 27 – 19 h  conferència “La ceràmica catalana de reflex metàl·lic” a càrrec del Sr. Josep Antoni Cerdà. Ceramòleg i membre de l’Ass. Catalana de Ceràmica.

Febrer

Dissabte 13 – visita a Can Hospital – Patrimoni històric d’Esplugues.

Dissabte 27 – sortida a Cardona. El castell de Cardona. Impressionant construcció considerada una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya. Parc Cultural de la Muntanya de sal és una meravella natural que amaga en el seu interior una antiga explotació minera. La visita que hi podem fer ens descobrirà un indret únic en el món. Dinar

Març

Dissabte 12 – Sortida  a Tàrrega. Cal Trepat. Fàbrica fundada el 1914 i possiblement l’única instal·lació d’aquest tipus a Europa. Actualment és un museu que explica el seu funcionament i el paper que va tenir l’empresa en el desenvolupament de la mecanització agrària del país. Les seves 19 naus originals encara conserven la maquinària i les eines tal com les varen deixar els treballadors quan van tancar la fàbrica.

Darrerament, Cal Trepat ha estat el plató pel rodatge de la pel·lícula “Vulcania” estrenada al Festival de Sitges.

Museu Comarcal de l’Urgell. Mostra diferents exposicions dedicades a la història de la comarca. Des del mon ibèric amb una mostra d’objectes dels jaciments de la zona,  a l’època medieval i el Call o la vida de la burgesia de la ciutat durant el segle XVIII.

Abril

16 – Sortida a Sant Pere de Rodes  i itinerari per la comarca, entre els quals destaca Ventalló i la Fundació Perramon d’Art Contemporani

Maig

Dies 6-7-8-9 – Sortida cultural  probablement a València

Aquest programa pot estar subjecte a canvis previa notificació 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *