L’INFORME SOBRE LA RAJOLETA

El passat dimecres dia 5 d’octubre de 2022 a les 7 de la tarda i al remodelat Centre Cultural Robert Brillas, vàrem fer un acte explicatiu del per què vam demanar un informe sobre el patrimoni de La Rajoleta a dos experts reconeguts a tot l’estat, i les conseqüències que ha tingut a l’equip de govern de l’ajuntament d’Esplugues.

Vam convidar a quasi totes les Entitats i a les Associacions de Veïns d’Esplugues.

L’acte el va presidir la senyora Maribel Aguilera, regidora de Cultura, L’exposició del tema la va fer la senyora Marta Comas, futura presidenta dels Museus d’Esplugues per jubilació de l’actual presidenta senyora Roser Vilardell, i la presentació i moderació va anar a càrrec del senyor Josep Benedico, actual president d’Ampel.

L’informe el van confeccionar el senyor Vicens Estrall, director del Museu del Azulejo “ Manolo Safont” d’Onda i el senyor Jaume Coll, director del museu Nacional de Ceràmica i Artes Suntuarias de València.

El resum de l’informe sobre les diferents tipologies de forns existents  a la Rajoleta és que tantes tipologies juntes no es troba enlloc més i que els forns d’ampolla, podríem dir símbol de la ciutat, són únics a Europa. Degut a això, aquests experts recomanen una millor conservació del espai i una protecció per als forns d’ampolla.

Finalment, es va donar la paraula a aquelles persones del públic que la sol·licitaren.