DIMECRES 12 DE DESEMBRE XERRADA “LES ROSES DE PERE DOT”

Pere Dot va néixer el 28 de març de 1885 a la finca de la Torreblanca, (Sant Just Desvern), propietat dels marquesos de Monistrol. El seu pare treballava en la remodelació del jardí, que incloïa un petit roserar, i en la modernització dels conreus d’aquesta propietat. La finca està a tocar de Sant Feliu de Llobregat, població on Pere Dot va ser batejat i va anar a viure l’any 1906, i on va desenvolupar, ell i la seva família, la seva vida social i activitat professional.

El 1910, en un viatge per ampliar coneixements, va anar a l’Exposició Universal de Brussel·les  i va visitar diverses exposicions de flors i alguns professionals del sector. Durant el viatge va passar per París, i al costat del Pont Neuf del riu Sena va adquirir el llibre Les Rosiers de Cochet-Cochet i Mottet, sembla que aquesta va ser una troballa cabdal per a les seves inclinacions cap al món de les roses.

El 1923 va presentar les seves primeres creacions: les roses Francesc Corbera, O. Junyent i Margarita Riera. El 1924 va guanyar el seu primer premi a París, un certificat al mèrit, en el concurs de roses noves de Bagatelle, amb la rosa Margarita Riera. Entre el 1924 i el 1957 va aconseguir 26 medalles d’or i 17 certificats de mèrit.

L’any 1928, a l’entitat Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, va fer la seva primera exposició de roses, germen del que ha estat l’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat i que ha perdurat fins ara.

Va ser nomenat fill predilecte (1932) i medalla d’or de la ciutat de Sant Feliu (1971), i se li dedicà primer un carrer i després una plaça amb un monument.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *