Ampel inicia el nou curs

AMPEL INICIA EL NOU CURS  2012-2013

I ES PREVEU UNA INTERESSANT PROGRAMACIÓ

Els Amics dels Museus i del Patrimoni d’Esplugues, mantenint la seva línia d’actuació envers el coneixement del patrimoni artístic i cultural, el proppassat 6 d’octubre realitzà la primera activitat al Baix Empordà.

Visita a la interessantíssima Fundació Mascort, de Torroella de Montgrí, seguint les explicacions de l’especialista en ceràmica decorada i membre de l’Associació Catalana de Ceràmica, Josep Cerdà. Un llarg, amè i extens recorregut per la col·lecció de ceràmica que aplegava bells exemplars (escudelles d’orelletes, plats, pots de farmàcia, …) dels segles XII al XVIII. Aquesta cultura material prenia a través de la narració  d’en Josep Cerdà una gran riquesa de matisos ja fossin referides a la història, la tècnica, els costums o bé els inventaris post mortem dels escudellers.

La vila d’Ullastret va ser l’altre punt d’interès. Coincidia a més amb el “12è cap de setmana ibèric”. El recorregut per les restes arqueològiques tan importants de la ciutat ibèrica va trobar un bon complement amb la conferència de la directora del Museu, Aurora Martín, per conèixer els rituals entorn de: “La mort en el món ibèric”. Per finalitzar fent la visita al Museu i veient urnes funeràries amb els seus aixovars, o els enigmàtics  “cranis enclavats”i les peces de ceràmica ibèrica decorada amb d’altres de gregues; degudes als contactes produïts al llarg de molts segles.

El paisatge del bell empordanet va ser un complement fantàstic!. Mireu a la pàgina web de l’entitat ampel.cat la programació d’enguany que a tots us pot interessar.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *