Resum de la Conferència “El Baró de Maldà a Esplugues”

El passat dimecres, dia 20 de novembre a La Masoveria de Can Tinturé tingue lloc la conferencia programada en  l’entorn de la figura del Baró de Maldà, a càrrec de l’escriptor i historiador Joan de Déu Domènech, guardonat amb el premi Sent Soví de literatura gastronòmica pel llibre “Xocolota cada dia a taula amb el baró de Maldà” .

La conferència ens introdueix a l’Esplugues del segle XVIII de la mà de Rafael d’Amat i de Cortada en les seves estades a Can Cortada, recollides en el seu dietari “Calaix de Sastre” escrit al llarg de quasi 50 anys.

També varem poder fruir de l’actuació musical a càrrec de Pau Vinyoles que interpretarà “Romanç a la sortija a cavall” del Baró de Maldà.

Ens vam acomiadar amb un petit tastet de xocolata en homenatge al gust llaminer del Baró

de Maldà.  Es va posar un toc ceràmic a l’acte mostrant una xicra i marcelina molt similar a

les que usava el Baró de Maldà en les seves degustacions.